Studentlidmaatschap

Maak kennis met de KNCV

Chemici spelen een onmiskenbare rol bij het vinden van oplossingen voor de grote maatschappelijke uitdagingen van de toekomst. Daarom juichen we jouw studiekeuze in het chemische werkveld dan ook toe! We willen je graag kennis laten maken met de KNCV, de beroepsvereniging met ruim 7.000 leden die net als jij nieuwsgierig zijn naar de werking van moleculen.

Als (voltijds) student kun je kiezen uit twee lidmaatschappen*:

Het STANDAARD studentlidmaatschap
Je profiteert drie jaar lang van de voordelen,
maar krijgt niet het C2W magazine toegestuurd.

Prijs: eenmalig € 10,-
Het PREMIUM studentlidmaatschap
Je profiteert drie jaar lang van alle voordelen én
krijgt 4 x per jaar C2W magazine (incl Carrièrespecial).

Prijs: eenmalig € 20,-

Lid worden van de KNCV biedt je de volgende (exclusieve) voordelen

Exclusief: Carrièreoriëntatie

Welke master en beroep past bij jou? We helpen je bij het maken van die keuzes door het organiseren van workshops en evenementen.

Exclusief: Verbinding met 1.300+ studenten

De chemische basis wordt gelegd in het onderwijs. Daarom stimuleert de KNCV activiteiten zoals symposia en posterwedstrijden.

Exclusief: Inzicht in het chemisch werkveld

We inspireren je met online artikelen uit C2W. Als je kiest voor het premium studentlidmaatschap krijg je 4 x het C2W magazine.

Exclusief: Kennisverdieping

Voor elk vakgebied binnen de chemie en life sciences is er binnen de KNCV een sectie actief. Als studentlid kun je gratis lid worden van twee secties.

We stimuleren talent

De KNCV reikt jaarlijks prijzen uit aan studenten: de Golden Master Award (wo-master), de Gouden Spatel (hbo) en de Gouden Vlam (mbo)

Hulp tijdens je studie

We helpen eerstejaarsstudenten tijdens hun studie met de online vraagbaak.

Bovendien wordt je automatisch lid van Jong KNCV, zij verbinden jonge chemici (tot 36 jaar) d.m.v. activiteiten met een informatief, ontspannen en sociaal karakter. Jong KNCV organiseert interessante bedrijfsbezoeken en lezingen, maar ook regelmatig een toffe pubquiz! Op hun bijeenkomsten ontmoet je medestudenten en andere vakgenoten van universiteiten, hogescholen, overheid en industrie. Een unieke kans om zelf te ervaren wat er zoal in Nederland (en daarbuiten) in jouw vakgebied gebeurt. Ook kun je bij Jong KNCV met al je studie gerelateerde vragen terecht.

VERGROOT JOUW WERELD EN SLUIT JE AAN BIJ DE GROOTSTE CHEMISCHE COMMUNITY VAN NEDERLAND! KIES HET LIDMAATSCHAP VAN JOUW KEUZE.

STANDAARD studentlidmaatschap
3 jaar voor eenmalig € 10,-
PREMIUM studentlidmaatschap
3 jaar voor eenmalig € 20,-

*Van een aanbieding kan slechts eenmalig gebruik worden gemaakt. Het studentlidmaatschap wordt na 3 jaar omgezet naar een regulier lidmaatschap. Maar wees gerust: we informeren je daar tijdig over en hopen uiteraard dat je er dan voor kiest om lid te blijven.