Sprekers bij Avond van de Chemie

Avond van de Chemie

Over de sprekers

 1. Barf, Tjeerd

  Barf, Tjeerd

  Tjeerd Barf was in 2013 een van de mede-oprichters van Acerta Pharma. Eind 2015 werd Acerta breaking news nadat de Amerikaanse farmareus AstraZeneca een bod van 4 miljard dollar neerlegde voor de veelbelovende startup. Barf vertelt voor het eerst het - wetenschappelijke én zakelijke - verhaal van de megadeal met AstraZeneca.
 2. Beuving, Jan

  Beuving, Jan

  Cabaretier Jan Beuving (winnaar van de Annie M.G. Schmidtprijs) zal de zaal vol bèta’s een spiegel voorhouden en delen hoe het is om als bèta te opereren in een door alfa’s gedomineerde theaterscene. Door zijn ogen ziet u de wereld zoals u haar nog nooit zag, hinkend van het ene verkeerde been op het andere.
 3. Hunkar, Aldith

  Hunkar, Aldith

  De presentatie van de Avond is in handen van journaliste Aldith Hunkar. Ze werkte veertien jaar voor de NOS, onder andere als presentatrice van het Jeugdjournaal en NOS Journaal.
 4. Reek, Joost

  Reek, Joost

  Joost Reek (KNAW-lid sinds 2015) is één van de meest toonaangevende chemici van Nederland. Het oud-KNCV-bestuurslid is professor aan de Universiteit van Amsterdam op het gebied van de homogene katalyse, waar hij zich richt op de ontwikkeling van supramoleculaire en bio-geïnspireerde concepten. Op basis van de technologie die hij ontwikkelde in zijn laboratoria, richtte hij de startup InCatt op. Wat supramoleculaire homogene katalyse precies is en welke vindingen hebben geleid tot InCatt, doet hij uit de doeken tijdens De Avond.
 5. Rozendaal, Simon

  Rozendaal, Simon

  KNCV-erelid Simon Rozendaal rekent tijdens deze avond af met pessimisme en laat ons zien dat we elke dag in een betere wereld leven. De wetenschapsjournalist heeft dertig boeken op zijn naam en schreef talloze wetenschappelijke artikelen voor NRC Handelsblad en Elsevier. Rozendaal studeerde scheikunde aan de universiteit van Delft. Voor zijn journalistieke werk ontving hij in 1979 de Glaxo-award en in 1991 de Van Marumpenning.