Carbon Masterdag, Spotlight Prijs 2022, OHRA Zorgverzekering
Spotlight Prijs wordt tweetalig, datum Carbon Masterdag bekend, ledenvoordeel bij OHRA

Beste Jong KNCV,

Het onstuimige 2021 komt bijna tot zijn einde. Toch zijn we dit jaar zeer dankbaar dat we een aantal toffe activiteiten hebben kunnen organiseren, waaronder de Online Pubquiz en de Spotlight Prijs 2021. We staan nu al te popelen om het nieuwe jaar te beginnen, want we hebben grootse plannen! In deze nieuwsbrief lees je hier meer over.

Hartelijke groeten,
namens het Jong KNCV bestuur,
Mark Hoorens

Tegenwoordig wordt er een scala van masters op verschillende universiteiten aangeboden. Maar hoe kies je de juiste master voor jou? Geen paniek! Wij nemen graag een beetje van je keuzestress weg: kom naar de Carbon Masterdag 2022!

Tijdens de jaarlijkse Carbon Masterdag komen tientallen scheikunde-gerelateerde masteropleidingen samen op één plek. Van elke opleiding zijn er ‘ervaringsdeskundigen’ aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast vinden er allerlei interessante en relevante lezingen plaats en kun je in gesprek met KNCV Carrière coaches. Wie weet heb je na dit bezoek wel jouw antwoord op de hamvraag: ‘Welke master past het beste bij mij?’.

Dit jaar vindt de Carbon Masterdag plaats op vrijdag 11 februari 2022 in Utrecht op de Uithof. Mocht een live evenement tegen die tijd niet mogelijk zijn, dan schakelen we over naar een digitale versie. Deelnemen is bovendien volledig gratis! Je kunt je hier nu al aanmelden. Hopelijk tot dan! 

Carbon Masterdag Logo 2019

De Avond van de Chemie is net geweest, maar dit houdt de organisatie niet tegen om de volgende editie alweer op de kaart te zetten. Komend jaar vindt de Avond van de Chemie plaats in Leiden op 13 oktober. Ook het Jong KNCV is hier weer van de partij. Wij organiseren opnieuw de Spotlight Prijs voor de beste pitch van een PhD student over zijn of haar onderzoek. Dit keer doen we dit met een extra twist: zowel Nederlandse als internationale PhD studenten mogen meedoen, met als voorwaarde dat ze in Nederland promoveren. De voertaal is dit jaar daarom uitgebreid naar zowel Nederlands als Engels.
Spotlightprijs 2022_NLSpotlightprijs 2022_ENG
Dus, ben jij een PhD student en wil je 500 euro (en eeuwige roem) winnen met een pitch over jouw onderzoek? Geef je dan nu op! Dit doe je door een korte video van maximaal 1 minuut te maken over jou en jouw onderzoek. Je mag je video naar ons mailen, maar het liefst zien we dat je jouw video met het Jong KNCV deelt via LinkedIn, Instagram, Twitter en/of Facebook. Doe dit vóór 9 september 2022. Een jury kiest vervolgens de beste drie inzendingen en op 23 september zullen we contact opnemen met de finalisten. Dus trek je stoute schoenen aan en doe mee!

Meer informatie vind je hier (NL) en hier (ENG).

In de 'Spotlights'

Ben je nieuwsgierig hoe het er achter de schermen aan toe is gegaan tijdens de Spotlight Prijs wedstrijd in 2021? De winnares, Annemarie Maan, schreef een blog waarin ze haar ervaring van begin tot einde deelt. 

OHRA Zorgverzekering

Het is bijna 2022, hét moment om alle zorgverzekeraars weer eens grondig te vergelijken. We hebben goed nieuws: Als lid van Jong KNCV krijg je namelijk voordeel bij de collectieve zorgverzekering van OHRA. Je krijgt bijvoorbeeld 5% korting op je basisverzekering en veel gezonde extra’s. Check hier alle voordelen. 

  • De inschrijvingen voor de Gouden Spatel 2022 (beste afstudeerverslag hbo) en de Golden Master Award 2022 (beste MSc onderzoeksproject) zijn geopend! Nomineer je student of vraag je begeleider jou aan te melden om kans te maken op de hoofdprijs van maar liefst 1000 euro!

  • Momenteel zijn we bezig met het opzetten van een bedrijfsbezoek. Houd onze website dus goed in de gaten.

  • Heb je binnenkort tentamens? Heb je een prangende vraag over scheikunde of moet je lastige stof leren die je niet direct begrijpt? Stel je vraag in de vraagbaakscheikunde en een expert helpt je op weg. Geopend van 10 tot 10, ook in het weekend!

De KNCV is ook te volgen op:

KNCV op Facebook        KNCV op Twitter        KNCV op LinkedIn

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van Jong KNCV.

Postadres:
Postbus 249
2260 AE Leidschendam

Bezoekadres:
Synthesium – Gebouw Castellum, ingang C
Loire 150, Den Haag
070 3378790

www.kncv.nl

Copyright © 2019 KNCV, All rights reserved.
Bekijk in de browser
Klik hier om je uit te schrijven.