Carbon Masterdag, PAC-symposium, DAS conferentie, DA 2023
Carbon Masterdag, PAC-symposium, DAS conferentie, DA 2023

Beste Jong KNCV,

Een nieuw jaar, nieuwe kansen. En daar gaan wij onze stinkende best voor doen! De komende paar maanden staat onze agenda dan ook vol met inspirerende voorlichtingsdagen, conferenties en spannende competities. Of het nu digitaal of live gaat zijn, wij kijken er enorm naar uit om jullie tijdens één (of meerdere) van deze activiteiten te ontmoeten.

Hartelijke groeten,
namens het Jong KNCV bestuur,
Annemarie Maan

Weet je nog niet welke master je wilt gaan doen? Of twijfel je nog tussen twee masters? Kom dan naar de Carbon Masterdag 2022!

Carbon Masterdag Logo 2019

Tijdens de jaarlijkse Carbon Masterdag komen tientallen scheikunde-gerelateerde masteropleidingen samen op één plek. Van elke opleiding zijn er ‘ervaringsdeskundigen’ aanwezig om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast vinden er allerlei interessante en relevante lezingen plaats en kun je in gesprek met KNCV Carrière coaches. Wie weet heb je na dit bezoek wel jouw antwoord op de hamvraag: ‘Welke master past het beste bij mij?’.

Dit jaar vindt de Carbon Masterdag plaats op vrijdag 11 februari 2022. In verband met de huidige coronamaatregelen zal dit event dit jaar digitaal plaatsvinden via Gather Town van 15:30 to 17:30 uur. Deelname is volledig gratis, dus meld je gauw aan via de website.

PAC-symposium logoHet PAC-symposium is een jaarlijks terugkerend scheikunde symposium, voor studenten en door studenten. Het symposium wordt georganiseerd door Stichting PAC, dat elk jaar wordt gevormd door studenten van vier studieverenigingen: ACD, CDL, U.S.S. Proton en VCSVU. Deze samenwerking zorgt voor meer cohesie tussen de studieverenigingen evenals tussen docenten en studenten van verschillende universiteiten en dat levert altijd een zeer divers programma op. Dit jaar vindt het PAC-symposium digitaal plaats op donderdag 3 maart.

Traditiegetrouw organiseert Jong KNCV tijdens het PAC-symposium een posterwedstrijd voor wo-studenten. Het biedt studenten de gelegenheid hun stage- of afstudeerproject te presenteren aan studenten, professoren en bedrijven doormiddel van een poster. En dat niet alleen, er zijn ook prijzen te winnen: tot wel €500! Meld je hier aan om mee te doen.

Verdere details over het symposium en de exacte tijden volgen binnenkort, dus houd de website goed in de gaten.

DAS logo betere resolutie

De DAS conferentie is back! Met de conferentie wil DAS (Domein Applied Sciences) het uitwisselen van kennis, ervaringen en best practices binnen de community van betrokken hogescholen stimuleren. Dit gebeurt onder andere door vooruit te kijken naar het ‘nieuwe normaal’ in het onderwijs. Dit jaar zal de conferentie plaatsvinden in Utrecht op donderdag 31 maart. Meld je hier direct aan of klik hier voor meer informatie.

Daarnaast biedt deze dag de gelegenheid aan hbo-studenten om hun onderzoek te presenteren via een videopitch. Wil jij kans maken op een geldbedrag tot wel 500 euro? Stuur je pitch van maximaal 1.5 minuut dan uiterlijk 1 maart in. Deelnemen kan individueel of met een projectgroep. Klik hier voor meer informatie of meld je nu direct aan via deze link.

DA2023

In augustus 2023 heeft Jong KNCV de eer om de Delegate Assembly (DA) van de European Young Chemists’ Network (EYCN) te mogen organiseren. In het weekend voorafgaand aan de IUPAC World Chemistry Congress komen vertegenwoordigers van chemische verenigingen uit heel Europa naar Den Haag om te spreken over de toekomst van chemie in Europa.

Voor de organisatie zetten we vanuit Jong KNCV een Local Organizing Committee (LOC) op. Dit is een perfecte gelegenheid om organisatorische vaardigheden op te doen en je netwerk te vergroten. Heb je interesse om mee te helpen met de organisatie? Neem dan contact met ons op via jong@kncv.nl.

C2W Live Webinars

Dompel jezelf onder in de wereld van de wetenschap en woon de C2W live webinars bij! Tijdens deze live webinars praat een expert je in een half uur bij over de stand van zake in zijn of haar vakgebied. Tijdens de aansluitende Q&A sessie is er voldoende tijd om al je prangende vragen te stellen. De komende C2W live webinar zal gaan over de rol van chemie in de energietransitie (16 februari, 16:00). Ook kun je via deze link eerdere webinars terugkijken.

Presenteren met impact

Als academicus en wetenschapper is het ontzettend belangrijk dat je je verhaal kunt overbrengen aan een groot publiek. Maar hoe maak je impact met je presentatie? Hoe kun je de aandacht van het publiek vasthouden tot de allerlaatste zin? Om je hierin te ondersteunen biedt het KNCV de online training Presenteren met Impact’ t.w.v. €199 gratis aan hun leden aan. Wil jij je aanmelden? Klik dan hier en vraag een gratis inlogcode aan. 

  • Je kunt je nu al aanmelden voor de Spotlight Prijs 2022! Ben jij een PhD student en wil je €500 (en eeuwige roem) winnen met een pitch over jouw onderzoek? Geef je dan nu op! Dit doe je door een korte video van maximaal 1 minuut te maken over jou en jouw onderzoek. Dit mag zowel in het Nederlands als het Engels. Dus, trek je stoute schoenen aan en doe mee!

  • We zijn druk bezig met het opzetten van een bedrijfsbezoek. Houd onze website dus goed in de gaten.

De KNCV is ook te volgen op:

KNCV op Facebook        KNCV op Twitter        KNCV op LinkedIn

Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je lid bent van Jong KNCV.

Postadres:
Postbus 249
2260 AE Leidschendam

Bezoekadres:
Synthesium – Gebouw Castellum, ingang C
Loire 150, Den Haag
070 3378790

www.kncv.nl

Copyright © 2019 KNCV, All rights reserved.
Bekijk in de browser
Klik hier om je uit te schrijven.