12-10-2017
header

Het aftellen tot de Avond van de Chemie is begonnen! Over precies een week barst het feest van de chemie los in Flint in Amersfoort. Er zijn inmiddels meer dan 450 kaarten verkocht! Maar voor late beslissers: er zijn nog steeds plaatsen beschikbaar, dus mocht je last minute besluiten af te reizen naar Amersfoort, je kunt tot op de dag zelf tickets online bestellen.

Verder in deze nieuwsbrief: oud-voorzitter Saskia van der Vies herkozen in bestuur EuCheMS, de nieuwste workshops van de KNCV Academy, een update van ChemPubSoc, nieuws van de secties en meer. We wensen u veel leesplezier!

KNCV Academy

Wil je de kans vergroten dat jouw financieringsaanvraag wordt gehonoreerd, kom dan naar de KNCV Academy workshop Hoe schrijf ik een winnende subsidieaanvraag op 26 oktober in Utrecht. De subsidie-experts van Evers + Manders vertellen je over alle soorten subsidies voor chemici, gaan samen met jou op zoek naar de 'wow-factor' van je onderzoek en nemen je mee door het hele schrijfproces. Klik hier voor meer info en aanmelden.

Laatste kans op winnen van € 500,-

Tot 27 oktober kan je nog meedoen aan de KNCV Photocompetitie. Dus grijp deze kans en maak nog snel een foto van de chemie in jouw dagelijkse leven. Chemie is immers overal: in je koelkast, tijdens een wandeling in het bos, op je werk, vakantie, in het lab. Leg het vast op de gevoelige plaat en win € 500,-. Stuur je foto naar: https://jong.kncv.nl/photocompetition

Saskia van der Vies herkozen in bestuur EuCheMS

Prof. dr. Saskia M. van der Vies is eind september tijdens de General Assembly van EuCheMS in Rome benoemd tot bestuurslid van de Executive Board. De oud-KNCV-voorzitter verlengt daarmee haar bestuurstermijn met nog eens vier jaar. De huidige president, prof. David Cole-Hamilton, werd opgevolgd door zijn Spaanse collega prof. Pilar Goya. Tevens is het position paper ‘Research and Education Without Borders after Brexit’ getekend, waarin de leden van EuCheMS zich uitspreken voor voortzetting van de samenwerking tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.

Save the Date: 31 januari Career Event

Op 31 januari 2018 organiseren de KNCV, de Holland Research School of Molecular Chemistry (HRSMC) en Checkmark het Postdoc-PhD Career Event in het Science Park in Amsterdam. Met workshops, lezingen, speeddates met recruiters, gesprekken met de KNCV-carrièrecoaches en afsluitende borrel. Noteer vast in je agenda. Meer informatie verschijnt binnenkort op de website van de KNCV.

C2W International

Het nieuwe C2W International is uit! Met artikelen over frituren, fipronil en het succes van ondernemer Kirsten Steinbusch. Bekijk de tweede editie nu online. Wil jij ook C2W International vijf keer per jaar ontvangen in je mailbox, meld je dan hier aan.

Nieuws van ChemPubSoc

De KNCV is mede-eigenaar van een serie wetenschappelijke tijdschriften, gebundeld onder de naam ChemPubSoc. We willen je graag op de hoogte houden van relevant nieuws van ChemPubSoc.

  • De ‘Journal Family App’ is gelanceerd, een handige app die content bundelt van de Europese bladen van ChemPubSoc, Angewandte Chemie en de titels van ACES. Als je al toegang hebt tot de titels van de Wiley Online Library, dan heb je automatisch (gratis) toegang tot de full-text content. Zo niet, dan is een abonnement nodig. Lees hier meer of download hier de app.
  • Wil je de kans vergroten dat jouw artikel gepubliceerd wordt in een chemisch vakblad? ChemViews Magazine beantwoordt al je vragen over ‘article transfer’; hoe werkt het, wat moet je ervoor doen, wat doet een redacteur en hoe vergroot je je kans op publicatie. Lees hier meer.

Nieuws uit de secties

SAC
Wil je zien wie er zich in Nederland bezighoudt met Analytische Chemie en wat ze precies doen? Kom dan op 3 november naar de Hogeschool Utrecht (Heidelberglaan 7) voor The Analytical Challenge, georganiseerd door de Sectie Analytische Chemie (SAC). Thema is ‘Metabolomics’, het meten van alle kleine organische moleculen in een monster. Meer info en aanmelden: http://SAC.kncv.nl.

Sectie MilieuChemTox en Sectie Macromoleculen
Op 3 november organiseren de sectie MilieuChemTox, sectie Macromoleculen en de Bond voor Materialenkennis het symposium Inspiring chemistry for a circular economy?. Verschillende benaderingen van de circulaire economie worden belicht, zoals bio-afbreekbare en recyclebare plastics met biomassa als grondstof, maar ook materialen die ontworpen zijn om makkelijk te demonteren en te recyclen. Klik hier voor meer info.  

Sectie Farmacochemie
Bij de FIGON Geneesmiddelendagen heeft de Sectie Farmacochemie een presentatieprijs (€ 500) en posterprijs (€ 250) uitgereikt aan twee jonge onderzoekers. De presentatieprijs ging naar Anthe Janssen uit de groep van Mario van der Stelt (Universiteit Leiden). De posterprijs ging naar Timo de Groof uit de groep van Martine Smit (VU Amsterdam).

Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie Uitschrijven voor de mailing