Nieuwsupdate
header

Beste KNCV-leden

De laatste KNCV-nieuwsbrief van 2017 komt vanaf CHAINS, het wetenschappelijk chemiecongres van Nederland. Met een overzicht van de activiteiten van de KNCV en partners. Met als hoogtepunt de uitreiking van de KNCV Gouden Medaille aan Nathalie Katsonis.

Nathalie Katsonis ontvangt KNCV Gouden Medaille

Prof. dr. Nathalie Katsonis, professor Bio-inspired and Smart Materials aan de Universiteit Twente, heeft woensdag de KNCV Gouden Medaille 2017 in ontvangst genomen. KNCV-voorzitter Floris Rutjes reikte de hoogste Nederlandse onderscheiding voor chemisch toptalent uit. “Katsonis is een uitmuntende chemica met een duidelijk eigen gezicht in uitdagend onderzoek. Ze is leading op het gebied van moleculaire schakelingen en motoren. Daarnaast is ze een zeer toegewijd onderzoeker die actief bijdraagt aan de ontwikkeling van wetenschappelijk onderzoek in Nederland. Daarmee is ze voor de KNCV een boegbeeld voor de chemie, nu en in de toekomst.”

In de lezing volgend op de prijsuitreiking hield Katsonis een pleidooi voor de inzet van ‘smart materials’. “In plaats van de focus op het creëren van nog meer nieuwe materialen te leggen, zouden we onze manier van denken over materialen moeten veranderen. Ik ben ervan overtuigd dat intelligente materialen voor een heuse paradigmaverschuiving kunnen zorgen. The smart material is the device itself. Het heeft meer aanpassingsvermogen, veroorzaakt minder afval en is niet afhankelijk van externe energie.”Lees meer

Jong KNCV Fotocompetitie

Op de KNCV-stand brachten meer dan tweehonderd bezoekers hun stem uit op de Jong KNCV Fotocompetitie. Tien jonge fotografen toonden hun foto’s waarbij chemie op uiteenlopende wijze in beeld was gebracht. De winnaar maakt kans op een prijs van 500 euro.

Afbeelding

KNCV Meet & Greet

De negen KNCV secties presenteerden zich woensdagmiddag tijdens de Meet & Greet in de KNCV-stand. Onder het genot van een hapje en drankje konden bezoekers nader kennis maken met de verschillende vakgebieden van de chemie of life sciences. Een goede kans om je netwerk uit te breiden, die door heel wat bezoekers werd benut. En om een wel heel bijzonder ijsje te eten…

 

Afbeelding

Workshops KNCV Academy

De woensdag werd afgesloten met een tweetal workshops verzorgd door de KNCV Academy. Sara Blanken, TMC-recruiter, gaf een workshop over solliciteren en netwerken, met praktische tips voor het vinden van een baan. Wiley gaf in samenwerking met de KNCV Academy de workshop ‘Opening the Editor’s Black Box: Insider Tips for Successful Submissions'. Redacteuren van Wiley vertelden over het selectie- en publicatieproces van manuscripten.

Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie Uitschrijven voor de mailing