KNCV Nieuwsbrief september 2017
header

Beste KNCV-leden,

De zomer startte met zeer goed nieuws voor de KNCV. Het 49e World Chemistry Congress van IUPAC zal in 2023 in Den Haag plaatsvinden. Een kleine delegatie KNCV’ers reisde begin juli af naar Sao Paulo, waar zij het Nederlandse bid presenteerden tijdens IUPAC 2017. Daarbij moesten ze het opnemen tegen vier andere kandidaten. Wij zijn trots dat dit prestigieuze, internationale chemiecongres voor de eerste keer naar Nederland komt, in hetzelfde jaar dat de KNCV zijn 120-jarig bestaan viert. Verder in deze nieuwsbrief het nieuwe aanbod van de KNCV Academy, aanstaande activiteiten en het laatste nieuws. We wensen je veel leesplezier!

Afbeelding
Afbeelding

Life is too short for bad posters

Dinsdag 12 september gaat de nieuwe reeks trainingen van de KNCV Academy van start met de workshop ‘Hoe verbeter ik mijn wetenschappelijke poster’. Wil jij hoge ogen gooien met jouw poster tijdens CHAINS, dan is dit je laatste kans op de puntjes op de i te zetten! Toon Verlinden van de Floor is Yours leert je de fijne kneepjes van het vak. 

Je kunt je nog opgeven via deze link; er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar.

CHAINS

Van 5 t/m 7 december vindt de vijfde editie plaats van CHAINS, dé wetenschappelijke chemieconferentie van Nederland in Veldhoven. Tot 2 oktober kan je nog profiteren van early bird korting. Wil je graag je poster presenteren tijdens CHAINS, geef je dan op vóór 2 oktober. De KNCV is uiteraard ook met een stand aanwezig op CHAINS en verzorgt enkele lezingen.

Registreer je voor CHAINS via deze link.
Afbeelding
Afbeelding

KNCV Fotocompetitie

Heb jij een mooie chemische foto en wil je kans maken op € 500,-? Neem dan deel aan de KNCV Fotocompetitie. De beste tien foto’s worden tijdens CHAINS tentoongesteld. Het publiek kiest de winnaar.

Meer informatie? Kijk hier!

Kandidaten Golden Master

De drie genomineerden van de KNCV Golden Master Award, de prijs voor het beste MSc onderzoeksproject, stellen zich graag aan u voor. Bekijk hier de video’s over de onderzoeken van Thomas Bakkum, Marcel Heinrich en Pien Goldststeen. Tijdens de Avond van de Chemie zullen we de winnaar van de KNCV Gouden Master bekendmaken.

Afbeelding
Afbeelding

Avond van de Chemie

Over zes weken vieren we het feest van de chemie, tijdens de Avond van de Chemie in theater Flint in Amersfoort. Jij komt toch ook? In C2W legt Jong KNCV uit waarom je deze avond niet mag missen.

Koop hier je kaarten!

Labtechnology

Op 3 en 4 oktober wordt de zesde editie van Labtechnology gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. Op deze vakbeurs kun je kennis maken met verschillende bedrijven, maar ook luisteren naar inspirerende sprekers zoals Denise Jacobs en Thomas Hankemeier. De KNCV is er ook bij en organiseert drie workshops rondom het thema ‘Hoe vind ik een baan?’.

Kijk voor meer informatie op www.labtechnology.nl.

Afbeelding

Nieuw bestuur Jong KNCV

Jong KNCV heeft een nieuw bestuur! We stellen ze graag aan je voor.

Nieuws van ChemPubsoc

De KNCV is mede-eigenaar van een serie wetenschappelijke tijdschriften, gebundeld onder de naam ChemPubSoc. We willen u graag op de hoogte houden van relevant nieuws van ChemPubSoc.

  • ChemViews Magazine heeft voor de zomer een aantal door redacteuren aanbevolen titels verzameld op het raakvlak van chemie, wetenschap, technologie en de toekomst. Klik hier voor de Summer Reading Sweepstakes.
  • Tot 30 september heeft u vrij toegang tot een speciale uitgave van ChemBioChem over Werner Reutter (1937-2016) die beschouwd wordt als de grondlegger van de moleculaire glycobiologie.

Lees hier mee over ChemPubSoc.

Nieuws uit de secties

NVKG
Op vrijdag 6 oktober organiseert de Nederlandse Vereniging voor Kristalgroei (NVKG) samen met de Belgische zustervereniging een najaarssymposium bij JNJ in Beerse, België. Het thema van het symposium is Crystallization of Bio- and Pharmaceutical Molecules. Tijdens het symposium zal ook de Algemene Ledenvergadering van de NVGK gehouden worden. Het programma verschijnt binnenkort op de website. Voor meer informatie neem contact op met Antoine van der Heijden, a.e.d.m.vanderheijden@tudelft.nl.

NVMS
De najaarsbijeenkomst van de NVMS vindt op 2 november plaats bij Koninklijke DSM in Delft. Het thema richt zich op noviteiten binnen massaspectrometrie in de industrie. Onderzoekers van diverse bedrijven zullen vanuit hun discipline een lezing verzorgen over de ontwikkeling en toepassing van massaspectrometrie. Een labtour zal zeer waarschijnlijk onderdeel zijn van het programma. Details volgen later. Kosten voor deelname bedragen €15,-. De registratie is geopend! Wees er snel bij, want er zijn slechts 120 plekken beschikbaar. Voor meer informatie zie www.nvms.nl.

NBV
De sectie Microbiële Fysiologie van de NBV organiseert op 6 november 2017 de MB4.0 Fall meeting in Delft. De kosten hiervoor bedragen € 30,- en is gratis toegankelijk voor bachelor- en master studenten en NBV- en KNVM-leden. Aanmelden kan hier.

CHG
De Chemie Historisch Groep (CHG) houdt op woensdag 4 oktober het mini-symposium “Historie van Zeep en Wasmiddelen”, ondersteund door de Universiteit van Utrecht en de NPT. In het programma zal de rol van Unilever, Procter & Gamble, maar ook van Shell, aan bod komen. Joen Hermans, die onlangs is gepromoveerd op een proefschrift over de rol van metaalzepen bij de veroudering van olieverfschilderijen, zal ook een lezing geven. Voor meer informatie klik hier.

De KNCV is ook te volgen op Facebook, LinkedIn en Twitter. Meld je aan en blijf op de hoogte! De volgende KNCV nieuwsbrief verschijnt op 5 oktober 2017.

Is de nieuwsbrief niet goed leesbaar? Bekijk hier de online versie Uitschrijven voor de mailing