Over KNCV Academy - Hoe vertaal ik mijn onderzoek naar een begrijpelijke tekst?

KNCV Academy - Hoe vertaal ik mijn onderzoek naar een begrijpelijke tekst?

Hoe maak je van droge, wetenschappelijke resultaten, een aantrekkelijke en leesbare tekst die ook voor een breder publiek toegankelijk is? Je hebt inmiddels de nodige ervaring met het schrijven van wetenschappelijk publicaties, maar hoe schrijf je een stuk tekst dat ook begrijpelijk is voor een doelgroep zonder dezelfde wetenschappelijke achtergrond?

Onderzoek vindt niet alleen plaats binnen je eigen onderzoeksgroep. Het wordt steeds belangrijker om je onderzoek bekend te maken onder niet-vakgenoten. Bij de aanvragen van subsidies, bij conferenties met andere vakgebieden, of voor de pers is het handig om je onderzoek op een begrijpelijke manier te beschrijven. 

Inhoud workshop
In deze praktische workshop werk je samen met een wetenschapsjournalist aan het verbeteren van je schrijfstijl. Je leert structuur aanbrengen in je verhaal en je leert een aantal simpele trucjes om je tekst aantrekkelijk en begrijpelijk te maken.
 In deze workshop breng je dit gelijk in de praktijk: je gaat aan de slag met een artikel over je eigen onderzoek. Met als resultaat: heldere, aantrekkelijke teksten die elke 'leek' begrijpt.

Voor wie?
Onderzoekers aan universiteiten, hogescholen en bedrijfsleven en studenten die hun onderzoek toegankelijker willen maken voor breder publiek.

Leerresultaten
Na afloop van deze cursus:

  • Weet je een duidelijke structuur aan te brengen in je verhaal.
  • Weet je hoe je jouw tekst kunt aanpassen naar de doelgroep.
  • Weet je hoe je vakjargon moet vermijden.
  • Weet je uit een wetenschappelijk artikel belangrijke informatie te filteren.

Contact
Renée Moezelaar (rmoezelaar@kncv.nl, 070-3378798).

Schrijf je nu in!

Prijzen

Kosten:

KNCV-lid € 45,-
Niet-KNCV-lid € 85,-
(PhD)-Student en KNCV-lid € 5,-
(PhD)-Student en niet lid € 15,-

Aanmelden

Deel met anderen